Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krzysztof_b79
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 13:34 Temat postu: Warsztaty - propozycje miejsca i dat |
|
|
... no chodzi mi o to, ?eby to szanowne grono muzyków z postaci spotka? wirtualnych (forum), przenie?? do "realu"... ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barfly

|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 17:01 Temat postu: |
|
|
Ostatnio by?a stolyca - jakby co zamawiam Gliwice (ew. okolice) _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adidadi

|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 23:03 Temat postu: |
|
|
Ja tam b?d? optowa? za jakim? miejscem bardziej w ?rodku naszej ojczyzny (coby ka?den jeden mia? tak samo blisko jak i daleko). _________________ W ?ycia w?drówce, na po?owie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W g??bi ciemnego znalaz?em si? lasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn

Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 211 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 0:12 Temat postu: Mityng fletowy! |
|
|
O ile Bydgoszcz zapewne odpada w przedbiegach, proponowa?bym tym razem Pozna?! Nie jest a? tak daleko, bym musia? bankrutowa?.  _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
 |
fishman
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 10:04 Temat postu: |
|
|
Te? g?osuj?, nie licz?c rzecz jasna Torunia czy Bydgoszczy (które gor?co polecam), za kompromisowym do?? Poznaniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysztof_b79
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 12:27 Temat postu: |
|
|
to mo?e niech ka?dy z ch?tnych zastanowi si? gdzie, w miejscu swojego zamieszkania mog?yby odby? si? takie warsztaty...? i kiedy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 15:38 Temat postu: |
|
|
Jeszcze musia?bym przelecie? si? i popyta? (znaj?c ju? troch? konkretniej dat?) ale z klimatycznych miejsc w Tricity to mo?e by? Donegal w Gdyni, Scruffy Murphy's w Gda?sku (+ ewentualnie kilka irlandzkich pubów na starym mie?cie) i Sherlock w Sopocie. To tak a propo knajp w klimacie, a jest te? sporo innych nadaj?cych si? miejsc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barfly

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 15:50 Temat postu: |
|
|
Pytanie tylko czy to maj? by? warsztaty czy lu?ne spotkanie. Warsztatowej atmosferze pub raczej nie sprzyja i vice versa - pubowi bywalcy/w?a?ciciele najprawdopodobniej na dobre znienawidz? flety je?eli pocz?stujemy ich solidn? dawk? grupowych ?wicze?.
Warsztaty najlepiej prowadzi si? w jakich? specjalnie wydzielonych pomieszczeniach (salach w szko?ach, szko?ach muzycznych, domach kultury itp). Atmosfera do nauki tysz musi by? odpowiednia. _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 15:55 Temat postu: |
|
|
Ups... No to nie doczyta?em. Poprawiam temat i przenosz? w odpowiednie miejsce  |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysztof_b79
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 16:45 Temat postu: warsztaty |
|
|
... ja mam na my?li stricte spotkanie warsztatowe, cho? nie ukrywam, ?e po takiej sesji mi?o by?oby pój?? na jaki? soczek, czy co? takiego... mnie równie? Pozna? jest ca?kiem wygodny, ale mamy tam swojego cz?owieka? a kto by nam poprowadzi?...? no i ostatnia uwaga: s? po?ród Was tacy, co organizowali ju? podobne spotkania? je?eli tak, niech pomog?... napisz? co i jak, od czego zacz??, etc... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Adidadi

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 18:11 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie Toru? i Bydgoszcz te? pasuj? (ba nawet bli?ej wi?c lepiej). Dobre pytanie odno?nie prowadz?cego i sali. Ja bym co? w Olsztynie za?atwi? (cho? raczej to nie przejdzie). Mo?na popyta? si? w jakich? Miejskich O?rodkach Kultury, oni w ko?cu m.in. od tego s?, ?eby wspomaga? w organizacji wydarze? kulturalnych. _________________ W ?ycia w?drówce, na po?owie czasu,
Straciwszy z oczu szlak niemylnej drogi,
W g??bi ciemnego znalaz?em si? lasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barfly

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 19:03 Temat postu: |
|
|
Wynaj?cie sali zwykle nie jest wielkim problemem. Niewiele trzeba do takich warsztatów - dobr? akustycznie sal? i nieco pr?du a pizz? zawsze mo?na sobie zamówi?. Je?eli mia?yby by? to warsztaty np. 2-dniowe dochodzi problem organizacji noclegów (chyba ?e ka?dy zorganizuje sobie cosik na w?asn? r?k?). Wszystko to oczywi?cie kosztuje, wi?c dyscyplina musia?aby by? konkretna.
Je?eli chodzi o prowadz?cego, to ja zawsze ch?tnie pomog?, je?eli znajd? si? jacy? ch?tni. Z Poznaniem niezmiennie kojarzy mi si? Elwirka i rezyduj?cy tam irlandzcy fleci?ci - Eddie Cassidy i Diarmuid Johnson, ale to ju? samych zainteresowanych trzebaby pyta?.
Je?eli chodzi o bli?sze mnie okolice (Śl?sk), to my?l?, ?e z zachowaniem odpowiedniego wyprzedzenia da?oby si? równie? namówi? weterana fletowych warsztatów - Micha?a ?aka. Gdyby by?a taka wola - mog? zapyta?. Z tym, ?e w odniesieniu do wi?kszo?ci wymienionych przeze mnie osób w gr? wchodzi?by raczej flet irlandzki, nie whistle (cho? mog? si? myli?).
Nale?y wi?c zacz?? od pytania: Flet czy whistle? Potem zaproponowa? odpowiednio odleg?y termin, umówi? si? z prowadz?cym i zebra? list? ch?tnych. Sala powinna si? znale?? w ka?dym wi?kszym mie?cie (a i w mniejszym te? czemu nie) _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
 |
Perry

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 21:43 Temat postu: |
|
|
Wiesz oaoby grajace na poprzeku napewno sobie poradza na whistlu, wiec nauczyciel flecista by sie mogl dobrze spisac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 21:49 Temat postu: |
|
|
je?li chodzi o Diarmuida Johnsona to jestem prawie pewien, ?e b?dzie ch?tny,bo w?a?nie odby?y si? ostatnio dwa warsztatowe spotkania z nim w?a?nie. i miejsce chyba jest.Dom Bretani czy co? takiego- poprawcie mnie. Niestety nie by?em, bo Wroc?aw by? w tym czasie na feriach, a jestem dzieciaty.
Barfly ma racje je?li chodzi o instrument, bo je?li si? nie myl? to Diarmuid u?ywa whistli, ale to s? zaj?cia które maj? taki kierunek : od fletu do muzyki czyli najpierw instrument , kto by? to rozumie o co chodzi , kto nie by? to powinien si? postara?! Najpierw o flet poprzeczny drewniany,
- akurat dosta?em poczt? taki na dwa dni przed warsztatami, które by?y w Poznaniu przed wakacjami- i od tego czasu wsi?k?em,
A Micha? to mieszka teraz chyba gdzie? bli?ej Gliwic, ni? Poznania.
Mi pasuje i to i to. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barfly

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 22:09 Temat postu: |
|
|
przemek napisał: |
- akurat dosta?em poczt? taki na dwa dni przed warsztatami, które by?y w Poznaniu przed wakacjami- i od tego czasu wsi?k?em. |
Hej Hej! I si? nie pochwali?. Zdradzisz co to za cude?ko? _________________ Strings in the earth and air
make music sweet |
|
Powrót do góry |
|
 |
|