Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yoshi Site Admin
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 16:14 Temat postu: Drugi forumowy zlot - propozycje miejsc i dat |
|
|
Jak widzÄ, wiÄkszoĹÄ ma chÄÄ spotkania siÄ po raz kolejny. Bardzo fajnie jeĹli spotkanie odbÄdzie siÄ znowu pod szyldem Whistlowiska. Perry podaĹ w innym temacie jednÄ
propozycjÄ, a ja zakĹadam temat, w ktĂłrym moĹźemy przedyskutowaÄ ewentualne miejsca i daty. Generalnie moĹźna stworzyÄ sobie staĹÄ
listÄ miejsc, w ktĂłrych takie spotkania mogÄ
siÄ odbyÄ (coĹ w stylu [miejsce] [adres] [kontakt]).
Mam nadziejÄ, Ĺźe tym razem bÄdzie mi dane takĹźe przybyÄ. Tak jak juĹź proponowaĹem w innym wÄ
tku, mogÄ zorganizowaÄ takie spotkanie w TrĂłjmieĹcie (tak w ogĂłle to zapraszam kaĹźdego, kto bÄdzie siÄ w te strony wybieraĹ, na piwko - wystarczy tylko daÄ znaÄ )
Tak w ogĂłle moĹźe ktoĹ ma pomysĹ jak nazwaÄ te nasze spotkania? MoĹźna by wtedy przygotowaÄ jakieĹ mini plakaty, Ĺźeby ĹciÄ
gnÄ
Ä ewentualnych zainteresowanych  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn

Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 211 Skąd: Bydgoszcz - Goldfinch Whistles
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 13:58 Temat postu: Propozycja numero uno |
|
|
Nie jestem pewnie najlepszÄ
osobÄ
, Ĺźeby coĹ tu konkretnie proponowaÄ, ale skoro to miejsce chwilowo zamarĹo w niepewnoĹci, rzucam propozycjÄ, o ktĂłrej bobatikla juĹź wspominaĹa:
Miejsce: PoznaĹ (mniej-wiÄcej w Ĺrodku Polski)
Dom Bretanii (co prawda nie wiem, na jakiej zasadzie to dziaĹa, ale skoro jest "przyjazny", to moĹźna chociaĹź uderzyÄ i sprawdziÄ. )
Czas: Jakikolwiek weekend oprĂłcz 14-15.03 i 21-22.03.
Forma: MoĹźe faktycznie da radÄ i flety i whistle? Czy ktoĹ poczuĹby siÄ na siĹach, bÄ
dĹş znaĹ osobistoĹci, ktĂłre chciaĹyby poprowadziÄ?
Propozycja doĹÄ otwarta. _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
 |
poznanskapyrka

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:02 Temat postu: |
|
|
Ci, ktĂłrzy byli na warsztatach fl.& whistl. podczas zeszĹorocznej edycji BÄdzina pewnie zauwaĹźyli, Ĺźe teoretyzowaÄ to ja ten temat nie zbyt potrafiÄ ale grac jako tako umiem wiÄc chÄtnie podzielÄ siÄ swojÄ
wiedzÄ
praktycznÄ
, pouczÄ melodyji etc...
---
OgĂłlnie proponujÄ, by nie robiÄ zlotu w marcu, poniewaĹź w marcu majÄ
miejsce róşne okoĹopatrykowe imprezy, wiÄc byÄ moĹźe nie kaĹźdy z tego powodu mĂłgĹby dotrzeÄ na spotkanie.
Z drugiej jednak strony, nastÄpujÄ
cy po marcu kwiecieĹ pewnie teĹź nie wszystkim podpasi, mnie na przykĹad przez poĹowÄ miesiÄ
ca nie bÄdzie w kraju...
Chyba najlepiej zrobiÄ ankietÄ, tak jak poprzednio.
PoznaĹ i Dom Bretanii to dobry pomysĹ, mogÄ pĂłjĹc tam i zapytaÄ czy dyrekcja teĹź ma takie samo zdanie na ten temat . Poza tym wieczorami moĹźna by sesjowac w Brogansie lub w Irish Pubie na Murnej.
A, przyszedĹ mi do gĹowy jeszcze taki pomysĹ... wszystkie warsztaty w DB koĹczÄ
siÄ zawsze koncertem, moglibyĹmy podczas naszego spotkania stworzyÄ krĂłtki program i zagraÄ coĹ na zakoĹczenie. Aczkolwiek stworzenie takiego programu wymaga trochÄ pracy...a nie wiem czy jest sens na takim spotkaniu warsztatowym poĹwiÄcaÄ czas na tego typu rzeczy, bo wszak jest to Äwiczenie, doskonalenie itd. ale trochÄ innego typu. No wiem, zarzuciĹam pomysĹ,do ktĂłrego sama nie jestem przekonana do koĹca:P... ale moĹźe i Wy siÄ wypowiedzcie
Pozdrawiajki:) _________________ PoznaĹ miasto DoznaĹ
www.ewelinagrygier.art.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 18:45 Temat postu: Warsztatowy czas... |
|
|
Jeszcze jedna kwestia do ustalenia: Jak dĹugo, ile dni takie warsztaty miaĹyby trwaÄ? Weekendy to czas dla wiÄkszoĹci wolny, ale czy 2 dni starczÄ
? _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
 |
padre

|
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 20:48 Temat postu: |
|
|
mniej picia, wiecej grania
a jak nie to przeciez sa jeszcze dlugie weekendy.
na przyklad majowy, moze nie jest specjalnie dlugi w tym roku, ale zawsze to jeden dzien ekstra.
i prawde mowiac, to sugerowalbym wam na spotkanie jakies krzaki
cos w rodzaju gospodarstwa turystycznego w jakims ciekawym miejscu.
robicie zorganizawana wycieczke, wynajmujecie kupe pokoje, moze uda sie wycyganic upusty.
a potem siedzicie na lace i udajecie pastuszkow w fujarkami.
o tyle cos takiego moim zdaniem jest lepsze, ze w takich miejscach jest mniej rzeczy odwracajacych uwage od grania.
ale to tylko takie moje 2 grosze. _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn's Daddy
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 11:50 Temat postu: |
|
|
Temat ucichĹ nieco... OĹźywiÄ go:
25 lipca (sobota) zapraszamy do Bydgoszczy, do Lizard King (vis a vis dworca PKS). Godzina rozpoczÄcia warsztatĂłw - do uzgodnienia (np. 16). Na godz. 21 zaplanowany jest koncert znakomitej grupy DANAR + inne atrakcje! Później sesja do rana Wszystko uzgodnione z szefostwem klubu. Co do noclegĂłw - zrobimy z Feaornem rozpoznanie, wiedzÄ
c ile bÄdzie osĂłb. OsobiĹcie przytargam trochÄ whistli do prĂłb.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Greg C.
|
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 17:55 Temat postu: |
|
|
JuĹź napisaĹem w oddzielnym wÄ
tku, ale i tutaj go namierzyĹem.
Co powiecie na spotkanie w BÄdzinie? MoĹźe Ojciec i Syn (kurcze, ale to brzmi) opowiedzieliby o konstruowaniu whistli, a Grzegorz Tomaszewicz rzekĹ sĹĂłw kilka o poprzekach? Ewelina pokazaĹa, co i jak? I co tam jeszcze popadnie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn's Daddy
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 23:13 Temat postu: |
|
|
Nasza obecnoĹÄ w BÄdzinie - zaiste, obowiÄ
zkowa! Co do pomysĹu - "tek". Pozostaje kwestia obgadania detali.
Tymczasem zapraszamy do Bydgoszczy.
JeĹli poznaÄ chcecie takie sĹawy jak Adidadi, Perry (ktĂłrzy juĹź potwierdzili swĂłj przyjazd) to przybywajcie - jedyna taka okazja!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
poznanskapyrka

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 8:04 Temat postu: |
|
|
Greg C. napisał: |
JuĹź napisaĹem w oddzielnym wÄ
tku, ale i tutaj go namierzyĹem.
Co powiecie na spotkanie w BÄdzinie? MoĹźe Ojciec i Syn (kurcze, ale to brzmi) opowiedzieliby o konstruowaniu whistli, a Grzegorz Tomaszewicz rzekĹ sĹĂłw kilka o poprzekach? Ewelina pokazaĹa, co i jak? I co tam jeszcze popadnie... |
Ja siÄ bardzo chÄtnie wĹÄ
czÄ, ale raczej bardziej aktywnie w czÄĹÄ praktycznÄ
, bo nie specjalnie umiem tak "na sucho",abstrahowaÄ teoriÄ od praktyki, jak to byĹo w zeszĹym roku. ChÄtnie czegoĹ nauczÄ, pokaĹźÄ kilka "mykĂłw", etc.  _________________ PoznaĹ miasto DoznaĹ
www.ewelinagrygier.art.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Perry

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 13:44 Temat postu: |
|
|
Feaorn's Daddy napisał: |
JeĹli poznaÄ chcecie takie sĹawy jak Adidadi, Perry (ktĂłrzy juĹź potwierdzili swĂłj przyjazd) to przybywajcie - jedyna taka okazja!  |
Mnie juĹź chyba wszyscy znajÄ
A Ci co nie znajÄ
to majÄ
szczÄĹcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 16:33 Temat postu: Hajda! Frajda! |
|
|
Ciekawa informacja:
Zapraszamy serdecznie! Przybywajcie! _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles
Ostatnio zmieniony przez Feaorn dnia Wto Wrz 22, 2009 19:57 , w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
QuendiX

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 19:51 Temat postu: |
|
|
MuszÄ rozwaĹźyÄ przyjazd, bo juĹź dawno nie byĹem na Ĺźadnym koncercie irlandczyzny. ChoÄ 4 godziny jazdy pociÄ
giem w jednÄ
strone mnie trochÄ zniechÄcajÄ
:/ Tym bardziej, Ĺźe nastÄpnego dnia od rana mam wykĹady na uczelni. SprawdizĹem sobie i widze, Ĺźe pierwszy pociÄ
g do domu mam dopiero o 4:20
MoĹźe KtoĹ siÄ wybiera samochedem z nieszczÄsnej Warszawy do Bydgoszczy i mĂłgĹby mnie zabraÄ ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn

|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 1:42 Temat postu: Zapraszamy! |
|
|
CiÄĹźko rzec, do ktĂłrej potrwa zabawa. Niemniej, gorÄ
co zapraszamy! _________________ http://www.goldfinch.eu/ - Goldfinch Whistles |
|
Powrót do góry |
|
 |
Feaorn's Daddy
|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2009 14:14 Temat postu: |
|
|
Czas pakowaÄ walizki! Trzeci paĹşdziernik tuĹź, tuĹź!  |
|
Powrót do góry |