Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
przemek

|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 12:27 Temat postu: flety Pola Jezequel'a |
|
|
POLJEZ flute maker.
Ma kto? jakie? poj?cie?
przemek _________________ "the first task of an Irish fiddler is to make the feet and the soul dance" Eileen Ivers |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek

|
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 23:40 Temat postu: |
|
|
któ? móg?by mi odpowiedzie?...
dotar?em do tego forum te?, znalaz?em inne fora i te? same superlatywy.
Ale my?la?em, ?e mo?e jaki? ludek miejscowy...
mo?e b?dziesz mia? osobi?cie przyjemno??, ale dopiero gdzie? za rok - tyle si? czeka...
dzi?ki _________________ "the first task of an Irish fiddler is to make the feet and the soul dance" Eileen Ivers |
|
Powrót do góry |
|
 |
poznanskapyrka

|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 22:57 Temat postu: |
|
|
g?owy nie dam, ale na 99% Monika, ?ona Tomka Bretomka ma flet od niego.
poprawa, Monia gra na flecie Stephane Morvan! _________________ Pozna? miasto Dozna?
www.ewelinagrygier.art.pl
Ostatnio zmieniony przez poznanskapyrka dnia Nie Wrz 26, 2010 13:38 , w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
padre

|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 0:55 Temat postu: |
|
|
byl w 2004 w Dowspudzie z Hudel
potem Kuba rozwazal przez jakis czas kupno fletu od niego - bo na D brzmial swietnie. przy okazji jeszcze mailowalem z Jamiem McMenemym i on tez wypowiadal sie na temat tych fletow w samych superlatywach, zreszta od niego mielismy namiar na goscia.
nie zebym zniechecal, ale jezeli szukasz dobrego fletu przyjrzyj sie fletom Thomasa Aebi. Wspollokator sobie kupil jeden kilka dnia temu i po kilku dniach grania, zdecydowal, ze nie ma sensu zostawiac sobie starego Hammiego Hamiltona, bo sie nie umywa do Aebiego.
a ja musze powiedziec, ze sie z nim zgadzam. flet gada niesamowicie. _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
QuendiX

|
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 12:28 Temat postu: |
|
|
Cze??, Przepraszam za kontynuacje Offtopa
Przymierzam si? do jakiego? poprzeka, bo dotychczasowe do?wiadczenia z moim Kerry Pro s? fatalne, a nie mam zamiaru przesta? uczy? si? gra?. Znajomy da? mi pogra? na poprzeku i w sumie jak dla mnie na pierwszy rzut nie ma za du?ej ró?nicy w samej grze, za to w wydobywanym d?wi?ku ogromna ró?nica.
Padre , mo?esz powiedzie? ile Twojego Kolege kosztowa? ten flet?
Z tego co licze to jakie? zawrotne ceny ma na stronie ten maker - przynajmniej jak dla mnie.
U nas CHF kosztuje oko?o 3 z?, a sam keyless bez pier?cieni kosztuje u niego 1600 CHF. Wi?c podejrzewam ?e ?ci?gni?cie takiej najmarniejszej wersji fletu kosztuje co? ko?o 5200z?. Szwajcaria jest poza Uni?, wi?c moze jeszcze jaki? VAT dochodzi do tego ?ci?gaj?c go.
Pozdrawiam
Kamil Jachnicki |
|
Powrót do góry |
|
 |
padre

|
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 22:49 Temat postu: |
|
|
Noel zaplacil 1800euro, flet teoretycznie uzywany, 3 klucze
chcesz kupic poprzeka zadzwon do Seery'ego
rudal w delrinie kosztowal 3 lata temu 440e
seery robi fajne flety. _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
QuendiX

|
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 12:06 Temat postu: |
|
|
Szczerze to ja wyznaj? zasad?, ?e jak ju? co? kupowa? to raz wyda? wi?cej pieni?dzy, ale na lepszy sprz?t i zastanawia?em si? ?eby zamówi? porz?dny flet np od Doyle'a. Nawet w dziale bazar Kto? napisa?, ?e ma do odsprzedania Doyla z klapami, ale na razie si? nie kontaktowa?em bo mam funduszy najwy?ej na po?ow? takiego fletu :/
Zanim co? zamówi? to najpierw chcia?bym ?eby mnie Kto? u?wiadomi? o co chodzi z tymi klapami. Mog? tylko podejrzewa?, ?e s? do wydobywania z fletu d?wi?ków, które w standardowym Flecie w tonacji D nie wyst?puj? lub da si? je zagra?, ale zakrywaj?c otwory do po?owy.
Ja od zawsze wszystkiego ucz? si? gra? ze s?uchu i moja wiedza z teorii muzyki jest ?enujaco marna, a chcia?bym wiedzie? czy maj?c te klapy da si? np. zagra? utwory z innych tonacji.
Ciekawi mnie temat klap dlatego, ?e nie koniecznie tylko ITM chcia?bym gra?, a te? np. co? w takim stylu: http://www.youtube.com/watch?v=C9yvznnqYMY
Konkretnie ten utwór z linka jest jak dla mnie nie do wykonania na Low Whistlu i zastanawim si? czy owe klapy daj? tak? mo?liwo??.
Ps. Nie wiem czy nie trzeba przenie?? tego Off-topa do nowego tematu.
Pozdrawiam
Kamil J. |
|
Powrót do góry |
|
 |
michal18c

|
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 18:59 Temat postu: |
|
|
Troch? offtopuj?c, na www.chomikuj.pl/michal18c w folderze Muzyka s? pdfy
Weso?owski Franciszek,
'Zasady Muzyki'
Rimsky-Korsakow, 'Zasady
instrumentacji'
1953 - pomocne przy komponowaniu i wogóle mog? si? przyda?. S? w dobrej jako?ci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
QuendiX

|
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 21:58 Temat postu: |
|
|
Dzi?kuj? Michale za materia?y szkoleniowe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
padre

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 20:45 Temat postu: |
|
|
ogolnie rzecz biorac zgadzam sie ze granie na gownie wyrabia zle nawyki i lepiej odlozyc wiecej kasy i kupic sobie z miejsca przyzwoity sprzet.
ale siedzialem dzisiaj przez prawie 2,5 godziny obok Eamona de Barra i co on wyprawial na nieoklapowanym seery'm w mopanie mozg deba staje.
dawno nie widzialem tak oklejonego tasma fletu  _________________ gdyby zaba miala skrzydla, nie obijalaby sobie dupy skaczac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 12:19 Temat postu: |
|
|
wracaj?c do adrema:
to ju? wszystko wiem, bo ju? mam!
mopane 6-klap _________________ "the first task of an Irish fiddler is to make the feet and the soul dance" Eileen Ivers |
|
Powrót do góry |
|
 |
|